Innlegg

Heder til styrets leder

Vi gratulerer styrets leder som ble hedret med den høythengende Forsvarsmedaljen med laurbærgren for sin innsats for veteransaken. Kontreadmiral Louise Dedichen, sjef FHS, delte ut medaljen på vegne av forsvarssjefen.

– Det handler om skjebner, om historier og om å ta vare på våre egne. Sier Asbjørn Lysgård som nettopp ble hedret for sitt arbeid for veteraner.

– Se på historien fra andre verdenskrig, hvordan vi tok vare på de som kjempet for et fritt Norge. De aller fleste gikk i glemmeboken. Se hvordan vi fortsatte med å ignorere veteranene fra utenlandsoperasjoner eter krigen – Tysklandsbrigaden, Gaza, Kongo, Libanon, listen er på over 100 skarpe oppdrag. Over 100.000 gutter og jenter har gjort noe ekstra for oss, for landet og for at vi skal innfri forpliktelsene vi har gitt andre land om å stå sammen og hjelpe når det trengs, det betyr noe, understreker han.

– Jeg bestemte meg tidlig for å bidra der jeg kan, og gjennom arbeidet med Gunnar Sønstebys Minnefond har vi fått utrettet mye godt for våre nye veteraner. Som yrkesoffiser og veteran føler jeg et eget ansvar for de som har valgt å gjøre noe ekstra for oss og for landet, sier han. Det er godt å vite at man kan utrette svært mye uten å stå øverst på barrikadene og rope høyest, og jeg tar i mot denne medaljen som et bevis på at det går å gjøre ting på eget initiativ, så lenge du får med deg flinke folk, smiler han.

– Arbeidet med å formidle budskapet til Gunnar Sønsteby fortsetter, og vi har mange spennende prosjekter som skal realiseres i tiden som kommer, avslutter han.

Del dette innlegget